Acne ontstaat meestal in de puberteit en het is opvallend dat het in de puberteit, vaker bij jongens voorkomt dan bij meisjes, maar acne komt ook zeker bij volwassenen voor. Dan hebben weer meer vrouwen er last van.

Hoe ontstaat acne?

Onder invloed van hormonen, produceert de talgklier teveel talg en de laag met dode huidcellen verdikt zich. De talg kan niet meer normaal afvloeien, omdat de uitgang van de talgklier verstopt raakt. Zo ontstaan, zwarte mee-eters (black heads) en witte gesloten mee-eters (white heads) Deze witte mee-eters kun je soms voelen en ze zien eruit als een wit bolletje, maar soms zijn ze pas zichtbaar als je de huid strak trekt. Dit zijn allemaal potentiële voorlopers van puistjes. Onder invloed van bacteriën en vetzuren knapt de talgklier open en  veroorzaakt het een ontsteking oftewel puist in de huid.

  • een verdikking van de dode huidlaag, waardoor je talg niet normaal meer kan afvloeien
  • onder invloed van die hormonale disbalans, produceert de talgklier veel teveel talg.
  • De acne bacterie groeit onder deze omstandigheden heel goed en voila zo ontstaan pukkels en meer van “die jongens” die je liever ziet gaan dan komen.
  • Extra triggers zijn bepaalde voedingsmiddelen en stress.

Herken jij je hierin?

  • Ik heb puistjes, mee-eters en verstopte poriën
  • Ik heb al van alles geprobeerd en ben niet veel verder gekomen
  • Ik wil graag goede begeleiding en advies
  • Ik voel mij onzeker, door mijn acne

Herken jij je in 1 of meer punten? Neem dan nu contact op voor een eerlijk advies.

Ik kan je i.i.g. al wel verklappen dat ik al veel lotgenoten van jou blij heb gemaakt, omdat ze niet meer onzeker zijn, als ze in de spiegel kijken.

Samen gaan we het gevecht aan, tegen jouw pukkels!

Praktijk voor huidverbetering ANITA RICKEN is gespecialiseerd in acne, staat geregistreerd bij de ANBOS en beschikt over de AGB codes, die nodig zijn om de factuur met de behandelkosten, te kunnen declareren. Check de polisvoorwaarden van jouw zorgpakket.

Acne behandelingen