Het meisje van Vermeer had al last van craquelé…of beter gezegd, de barstjes in het beroemde schilderij, maar wat is nou eigenlijk een craquelé huid en wat kun je er aan doen?

Een craquelé huid is een huid die z’n vocht niet goed meer kan vasthouden. Hoe kun je bij jezelf zien of je huid vochtarm is? Je kunt dit heel eenvoudig checken (kijk eventueel in een vergrootspiegel) door de huid vanaf je kaak richting jukbeen op te drukken. Ontstaan er dan van die hele kleine rimpeltjes, dan weet je dat jouw huid extra vocht nodig heeft. Het is best belangrijk om hier aandacht aan te geven, omdat deze hele fijne rimpeltjes op een gegeven moment, ook zonder dat je de huid opdrukt, zichtbaar kunnen worden en dat willen we liever niet, toch?

Je kunt op heel veel manieren een vocht tekort aanvullen en als je er eenmaal aanleg voor hebt of doordat jouw huid door het verouderingsproces het vocht steeds moeilijker vast kan houden, kun je elke dag jouw huid extra vocht geven door een serum en creme en een speciale reiniging met een terugvettende werking te gebruiken en door voldoende water te drinken. Daarnaast kun je natuurlijk ook tijdens een anti-aging behandeling een enorme splash vocht aan je huid geven!

Terug