Waarom is het eigenlijk zo belangrijk dat je je huid goed reinigt?

Zelf als je geen make-up gebruikt, dan word je huid in de loop van de dag toch vies.
Kijk bv naar een tuinstoel, die buiten staat. Hoeveel aanslag haal je daar niet vanaf als je deze met een doekje afneemt en dat terwijl die daar toch gewoon staat te staan. Zo is het ook met onze huid en daarom is het belangrijk om je huid, 2x per dag, te reinigen, waarvan ’s avonds het belangrijkste is, maar ook al denk je ’s nachts lig ik alleen in mijn bed met een schone huid, dan is het toch niet nodig om ’s morgens nog een keer mijn gezicht schoon te maken? Dan zeg ik: “ja, het klopt dat je er ’s avonds de meeste viezigheid afhaalt, maar toch zitten er ’s morgens wel nog zouten en afvalstoffen van het transpireren tijdens je slaap, op je gezicht. Dus helemaal overbodig is het dus niet”. Er is 1 uitzondering. Heb je eczeem of een droge geïrriteerde huid? Dan is het zaak om de huid niet dagelijks te reinigen, omdat je beschermlaagje dan niet intakt is en als je dan toch (te vaak) reinigt verwijder je teveel van dat uiterst kwetsbare laagje van je droge/eczeem huid. In dat geval is het zaak om eerst dat beschermlaagje weer sterker te maken.

Laat voortaan de watjes, de reinigingsdoekjes en de reinigingslotions maar liggen en laat je eerst adviseren welke reiniger het beste geschikt is voor jouw huidtype, want i.d.d. er is voor elk huidtype een ander soort reiniging, want je wilt toch niet dat je door het gebruik van een verkeerde reiniging jouw huid slechter wordt? Het beste kun je ook een reiniging gebruiken die vrij is van minerale oliën. Dit is een goedkope vulstof die jouw poriën verstopt en het doel van de reiniging is juist dat je huid door de reiniging goed schoon wordt, zodat alle huidverbeterende producten die je na de reiniging op je gezicht smeert, goed door je huid worden opgenomen.

Hoe reinig je het beste je huid?

Breng ongeveer ter grootte van een euro munt, het reinigingsproduct, met droge handen aan, op je gezicht en hals. Maak dan je handen nat en maak cirkeltjes met platte vingers. Doe dit een minuutje en wring dan een lauwwarme washand uit en haal zachtjes het reinigingsproduct van je huid. Herhaal dit nog een keer met de andere schone kant van je washand. Net zolang tot alles er af is. Dep daarna je huid droog en je huid is klaar voor je verzorgende producten!

Het lijkt heel wat, maar het kost niet meer dan een paar minuten. Succes!

Terug