Wat is het verschil tussen een scrub en een peeling en waarvoor doe je het?

Een scrub is een reiniging waar korreltjes aan zijn toe gevoegd. Door met die korreltjes lichtjes over de huid te schuren, worden de oppervlakkige dode huidcellen los gemaakt en kun je ze met een natte washand van je huid afvegen. Bij sommige huidverbeterende scrubs zitten ook nog fruitzuren, die de huid in kunnen, waar ze dus de dieper gelegen, dode huidcellen kunnen aanpakken.

Een peeling heeft meestal geen korrels. Er zijn verschillende soorten peelings.
Het woord peeling zegt het al. Letterlijk de buitenste laag van dode huidcellen er af schillen of pellen.

  1. De enzymatische peeling. Deze werkt ongeveer op dezelfde manier als enzymen in je maag. Die verteren a.h.w. de dode huidcellen. Klinkt heel eng, maar dat is het echt niet :). Dit zijn meestal zachte peelings.
  2. De peelingvloeistoffen. Deze dringen dieper de huid in waar ze a.h.w. de lijm tussen de dode huidcellen oplossen, waardoor er een versnelde afstoot van dode huidcellen plaats vindt. Er zijn milde peelingvloeistoffen, maar er zijn ook intensieve peelingvloeistoffen.

Het regelmatig scrubben of peelen van je huid is (als jouw huid daarvoor geschikt is), over het algemeen heel nuttig, omdat dode huidcellen jouw huid er dof en grauw, laten uitzien. Dus wil je weer een gezonde kleur en een huid die veel beter huidverbeterende producten kan opnemen?

Laat je dan adviseren wat voor jouw huid het beste geschikt is.

Terug